Danielleopreis.jouwweb.nl
Home » Reisverslagen » Afrika » Egypte

Egypte

1 weekje in januari 2009

Een weekje naar de warmte in de kou. Dat leek ons een heerlijk idee. Waarheen? Naar Egypte! Niet naar een Resort, maar naar het kleine authentieke Dahab. Een geweldige tip! We vonden de perfecte locatie, namelijk bij Mohammed en Ines van El Youm. Een appartement te midden van de lokale bevolking. Wij hebben een week genoten van de enorme gastvrijheid van Mohammed (Egyptenaar) en Ines (oorspronkelijke Belgische) en de excursies die we met Mohammed hebben ondernomen.


Dahab ligt op ongeveer 1 uur rijden van de meer toeristische badplaats Sharm el Sheikh.


Dahab was van oorsprong een Bedoeistische vissersdorp dat tegenwoordig wereldberoemd is vanwege de ideale wind- en zeecondities voor windsurfen. Direct voor de kust waar de hotels liggen vele riffen waardoor duiken en snorkelen ook zeer populaire sporten zijn die in Dahab worden ondernomen. Deze prachtige locatie aan de Rode Zee in Zuid Sinai is vooral bekend als het surf- en duikparadijs. Zon, zee en strand.


Een belangrijke attractie van Dahab zijn de unieke op-de-grond restaurants waar je op grote kussens en aan lage tafels zit. Een mengeling van hippie en Bedoeistische stijlen die zich in de afgelopen decennia hier heeft ontwikkeld. De restaurants liggen direct aan zee en zijn met kleurrijke doeken verfraaid. De boulevard is erg gezellig met zijn vele winkeltjes. Je kunt hier een flink stuk overheen wandelen.


Ongeveer 8 kilometer buiten stad ligt het beroemde Blauwe Gat, een fantastische duikplek. Hier zijn we op de mountainbikes naartoe gefietst, een leuke route. Nadat we onze wetsuits hadden aangetrokken hebben we heerlijk gesnorkeld bij the blue hole. Het was er prachtig. Veel duikers ook te zien, zelfs een free diver zonder zuurstof. Deze man ging kaarsrecht naar beneden langs een touw af, heel spectaculair om te zien. Maar daarnaast veel mooi koraal en vissen gezien, geweldig! Nog gewandeld over de heuvels en weer op de fiets terug, een sportief dagje.


De 1e excursie met Mohammed was naar de woestijn, op mijn verjaardag! Samen met nog 2 mannen uit Nederland gingen we met de jeep naar de White Canyon. Nadat we thee gedronken hadden bij een bedoeinentent daalden we 10 meter af de canyon in. Aansluitend maakten we een prachtige wandeling door de canyon, echt schitterend. Ons eindpunt was de oase Ain Hudra, geweldig om dit te zien liggen midden in de woestijn. Eerst hebben we een ritje gemaakt op een kameel wat erg leuk en wiebelig was. Vervolgens kregen we een overheerlijke maaltijd voorgeschoteld, en……ik kreeg een taart met 1 kaarsje erop! Dat was echt super! Vervolgens zijn we nog door de woestijn gaan scheuren en hebben we de Mushroom Stone bewonderd, erg mooi. Het was een geweldige dag!

 

De 2e excursie zijn we met Mohammed naar het nationale park Ras Mohamed gegaan. Dit park ligt op het meest zuidelijke punt van de Sinai, waar de woestijn uitmondt in de Rode zee. Dit beschermde natuurgebied is niet alleen een geologisch wonder onder water, maar ook aan land, met haar ruige fossiele rotsformaties langs de kust. De naam Ras Mohamed betekent Hoofd van Mohamed en verwijst naar een door de wind uitgesleten klif, waarin men het hoofd van de profeet Mohamed herkende. Op deze prachtige locatie hebben we ook weer enorm genoten: zwemmen, snorkelen en luieren.

 

De 3e excursie was naar Wadi Qnai, een prachtige locatie in de woestijn op ca 20 minuten van Dahab.Hier hebben we lekker geluierd, gezwommen, gesnorkeld, lekker gegeten en gedronken.


Het was heerlijk om in de winter even de zon op te zoeken, zeker voor herhaling vatbaar!


Maak een Gratis Website met JouwWeb